Kunstambassade Rotterdam is opgericht om het atelierbezoek bij kunstenaars te bevorderen, meer mensen in contact te brengen met Rotterdamse kunstenaars en inzicht te geven in hun werk in het atelier.

Eén van de manieren waarop we dit willen doen is met Atelier Café’s, atelier bezoeken waarin kunstenaars jullie uitnodigen op hun atelier. Tegen een kleine vergoeding zal er een presentatie plaatsvinden en een eenvoudige doch voedzame maaltijd worden aangeboden.Je mag even landen tussen kunstwerken in wording en onder het genot van een drankje en een eenvoudige maaltijd krijg je een introductie in het maakproces en het gedachtengoed van de kunstenaar.

Elke zondagmiddag is van 5 tot 8 telkens een ander atelier geopend, voor maximaal vijftien bezoekers. De kunstenaar zorgt voor eten en drinken. En natuurlijk voor een goed verhaal. Je krijgt ruim de gelegenheid om kennis te maken met het denken en doen van de maker. We rekenen op rijke gebeurtenissen, waar de bezoekers met plezier op terug zullen kijken.

Om dit mogelijk te maken leggen we een lijst aan van mensen die belangstelling hebben om af en toe (of vaak!) een Atelier Café te bezoeken. De kosten zijn € 10,50 pp. Tien euro voor de kunstenaar – die daarvoor de maaltijd verzorgt – en vijftig cent reserveringskosten. Als je je voor deze lijst aanmeldt krijg je ruim van te voren een mail met een overzicht van en verdere informatie over de komende Atelier Café’s. Je kan dan direct met één klik een ticket boeken. Zie ook de pagina van de Atelier Café’s voor de nieuwe agenda.

Zondag 31 maart Atelier Café in het atelier van Marco Douma en Roel Meelkop van 17:00 – 20:00

Kun je de beleving van tijd vastleggen in bewegend beeld en geluid? Dat is de centrale vraag in de audiovisuele serie In de Duur van Tijd. De serie met digitaal bewerkte beelden van houtskooltekeningen van Marco Douma en geluid composities van Roel Meelkop creëren een “ondefinieerbare ruimte” die een reflectie biedt op het samenvallen van tijd en ruimte.

Tijdens het Atelier Café verkennen wij het onbeschrijfelijke en dubbelzinnige, daar waar zekerheid verdwijnt en een moment van gedachtenloosheid kan worden ervaren.

Speciaal voor deze avond wordt een unieke selectie uit deze serie videowerken getoond.

Kom op 31 maart naar het atelier van Marco Douma bij Stichting B.a.d en tracteer jezelf naast deze inspirerende avond ook op een voedzame maaltijd.

Ons werk onthult een fascinatie voor het verkennen van het onbeschrijfelijke en het dubbelzinnige/duale, een ruimte waar zekerheid wegvalt en men een moment van gedachteloosheid kan ervaren. Dit concept van “ondefinieerbare ruimte” is een terugkerend thema in onze contemplatieve audiovisuele werken. We proberen de sensatie van vertragende bewegingen, ritmes en tonen in de natuur en hun directe omgeving te vangen in beeld en geluid, waardoor je gedachten een moment of zelfs langer stil kunnen staan.

Na een introductie in de hal van Stichting B.a.d gaan we naar het atelier om een aantal screenings te gaan bekijken en bespreken.

Marco Douma en Roel Meelkop