Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien.

Als voorproefje op de Nacht van de Film in de Gelderlandfabriek op 18 maart, dit keer een filmgerelateerd programma én weer een opening van een tentoonstelling.

De film ‘Hoek’ is gemaakt door geluidskunstenaar/componist Roel Meelkop en beeldend kunstenaar/filmmaker Marco Douma. Beiden zijn aanwezig om achteraf meer te vertellen over dit project. Liefhebbers die de bioscooppremière in filmtheater MIMIK destijds gemist hebben, krijgen nu een herkansing om deze fraaie, hypnotiserende film te zien en te horen. Beelden en geluiden die zijn opgenomen in Hoek van Holland vinden hun plek in meanderende golven van abstractie; een diepe en overweldigende ervaring. Lees hier meer over deze film.

Ook met werk van Marieke van der Burg en Bobby Veldhuizen.

Donderdag 16 maart 2023
Deur open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
De Gelderlandfabriek
Entree: €10

Adres:
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg