Vrijdag 7 juli 2022

ATLANTIS

In deze tweede talkshow over water en kunst zetten we strandstoelen neer. Leun rustig achterover, alles is fijn, alles komt goed. Toch? Of is de toorn Zeus ook ons voorland?

Geluidskunstenaar Roel Meelkop en videokunstenaar Marco Douma presenteren een live versie van hun gezamenlijk werk ‘Atlantikwall’, een video- en geluidswerk met Hoek van Holland in de hoofdrol. Hun fascinatie voor de Hoek richt zich vooral op de tegenstelling die er van uitgaat: weidsheid en ondoordringbaarheid. Er is het verre uitzicht over de zee met de enorme schepen die al van veraf te zien zijn en daartegenover het dichte struikgewas van de duinen, met daarin verscholen de betonnen bunker, overwoekerd door duindoorns en andere struiken.

Wanneer: 7 juli 2022

Waar: Buitenplaats Brienenoord (van Brienenoord 5)

Tijd: inloop met eten: 18.30 uur, start talkshow 19.30 uur.
Ook met Antartikos van Esther Kokmeijer en muziek van Bruno Ferro Xavier da Silva.